Sveas kålpudding
räcker till 4 pers , och blir över ,
ugnen 175 gr
Fram med järngryta , stekjärn och en bunke
Bryn i järngrytan ( med margarin/olja)
1 kg vitkål
strimlad/hackad
låt bryna 20-25 min så att den mjuknar,
rör om ofta , så det inte bränns vid ,
ringla i
2 msk sirap
vid slutet
av
bryningen,
Stekjärnet fram !
1 stor gul lök
, grovhackad, brynes glansig,
Nu fram med en bunke i vilken du blandar:
600 gr fläskfärs
den glansbrynta löken
2 ägg
2 tsk salt
1 msk kryddpeppar
1 tsk sambal oelek
1 msk söt chilisås
2 tsk strösocker
2 tsk soja och
1 dl vatten
Häll över färsblandningen
i järngrytan med kål och blanda ,
in i ugnen ca 50 min
potatis med passande sås, lingon ,
rivna morötter, tinade gröna ärtor,
Och ,
varför inte , pressgurka